Nieuw functieprofiel verpleegkundige infectieziektebestrijding

  • 27 september 2024
  • Nieuwsbericht
  • Maatschappij & Gezondheid
Functieprofiel

De coördinerende rol van de Verpleegkundige Infectieziekte Bestrijding staat centraal in het nieuwe functieprofiel. Als 'spin in het web' coördineert de IZB-verpleegkundige de uitvoering van interventies en maatregelen rondom infectieziektebestrijding voor personen met (een risico op) infectieziekten. Ze biedt informatie en begeleiding aan individuen en groepen met (een risico op) infectieziekten.

Bij een grootschalige infectieziekte-uitbraak delegeert de verpleegkundige uitvoerende taken zo mogelijk aan crisismedewerkers en stuurt zij deze medewerkers aan. Vanuit haar positie midden in de samenleving, signaleert de verpleegkundige welke preventieactiviteiten noodzakelijk zijn om infectieziekten te voorkomen en doet voorstellen voor de ontwikkeling en uitvoering van deze activiteiten.

Nivel ontwikkelde het nieuwe profiel samen met V&VN-vakgroep IZB.
Lees ook: Nieuw functieprofiel benadrukt de centrale rol van de verpleegkundige M&G IZB in de infectieziektebestrijding bij de GGD | Nivel >>>

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)