Centering in de eerste 1000 dagen leidt tot betere gezondheid

  • 9 september 2024
  • Nieuwsbericht
  • M&G Jeugdverpleegkundigen
Wilmahelmantel

Op de foto: Jeugdverpleegkundig ambassadeur Wilma Helmantel

Binnen een door de EU gefinancierd project introduceerde en onderzocht TNO groepszorg voor zwangere vrouwen, hun partners en voor ouders in zeven landen. Met dit internationaal onderzoek onder 14.000 vrouwen toonde TNO aan dat prenatale groepszorg (centering zwangerschap) leidt tot betere gezondheid en minder vroeggeboorten. Ook uit eerder onderzoek in ons land blijkt dat groepszorg leidt tot betere gezondheid en een grotere tevredenheid over de zorg onder zwangere vrouwen en zorgverleners. Het is dan ook een indicator voor goede zorg binnen het programma Kansrijke Start.
Naast centering zwangerschap is er ook centering ouderschap. Jeugdverpleegkundige ambassadeur Wilma Helmantel is daar vanuit de JGZ bij betrokken. Steeds meer JGZ organisaties gaan over tot de invoering van centering.
Lees hier: TNO stimuleert groepszorg gedurende de eerste 1000 dagen wereldwijd  - CenteringZorg >>>

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)