Geestelijke screening van vluchtelingen onvoldoende

  • 9 september 2024
  • Nieuwsbericht
  • M&G Jeugdverpleegkundigen
Suzanna

Op de foto: jeugdverpleegkundig ambassadeur Suzanna van Dam.

De NCJ Stippelbrigade stippelde voor jou uit: ‘Perspectieven van ouders van vluchtelingen en minderjarigen op de eerste screening op gezondheid en toegang tot zorg’. Gelezen door Luce Olminkhof en jeugdverpleegkundige ambassadeur Suzanna van Dam.
In het artikel is te lezen dat wat betreft vaccinaties de gezondheidszorg van asielzoekers op orde is. Maar de geestelijke en mentale screening is onvoldoend; dat vinden zowel de asielzoekers zelf als de betrokken professionals. Als de hulpverlener weet wat de asielzoeker verwacht en de asielzoeker weet wat de inhoud van de screening is, kan de efficiëntie toenemen en gerichter zorg worden ingezet. Communicatie tussen hulpvrager en hulpverlener is hierin een belangrijke sleutel. Er zijn verschillende aanbevelingen voor verbeteringen.

Portfolio Vluchtelingen en gezondheidszorg >>>

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)