NZa-publicatie over volumenormen en de rol van V&VN Oncologie

  • 4 oktober 2024
  • Nieuwsbericht
  • Oncologie
Logo V&VN Oncologie

V&VN Oncologie verwelkomt de recente publicatie van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) over volumenormen voor hoogcomplexe medisch-specialistische zorg. Dit is een belangrijke stap in het verbeteren van de oncologische en vaatchirurgische zorg in Nederland.

Als actieve gesprekspartner over volumenormen ziet V&VN Oncologie deze ontwikkeling als een kans voor de verdere uitbouw van shared care-modellen. Deze modellen zijn essentieel voor het leveren van patiëntgerichte zorg op de juiste plek. Hoewel de nieuwe normen uitdagingen kunnen brengen voor sommige ziekenhuizen, verwachten we dat de herschikking van zorg zal leiden tot een betere spreiding van expertise en daarmee tot een hogere kwaliteit van zorg voor patiënten.

Verpleegkundigen spelen een cruciale rol in gezamenlijke besluitvorming en het leveren van patiëntgerichte zorg. Onze leden zijn uitstekend gepositioneerd om patiënten te begeleiden bij het maken van geïnformeerde keuzes binnen deze nieuwe volumenormen.

We moedigen je aan om betrokken te blijven bij deze ontwikkelingen. Voor vragen of om mee te denken over de verdere positionering van V&VN Oncologie in de IZA-samenwerking rond dit thema, kun je contact opnemen met Lisette Bruijnis. Zij vertegenwoordigt de afdeling in de overleggen en is bereikbaar via l.bruijnis@venvn.nl.

V&VN Oncologie blijft zich inzetten voor het verbeteren van de zorg en rekent op je blijvende betrokkenheid.

Bestuur V&VN Oncologie

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)