Samenwerking met V&VN IC, V&VN MC, V&VN Ambulance, V&VN Militaire verpleegkundigen en verzorgenden

  • 1 augustus 2024
  • Nieuwsbericht
  • Spoedeisende Hulp
SEH Traumakamerseh

Binnen V&VN werken we als SEH-afdeling samen met de andere acute afdelingen in het Cluster Acute Zorg | V&VN (venvn.nl) . We pakken gezamenlijk onderwerpen aan die direct met de acute zorg te maken hebben, zo maken we onze verpleegkundige stem sterker. Recent hebben we gezamenlijk gereageerd naar VWS op basis van de notitie Kwalitatief goede acute ziekenhuiszorg voor iedereen bereikbaar.

Een nieuwe manier van organiseren van de acute zorg en verloskunde zoals VWS voorstelt heeft direct gevolgen voor de SEH-verpleegkundige en de andere acute afdelingen in het ziekenhuis en de regio. Houdt het ziekenhuis of de regio een SEH, welk level krijgt deze SEH en wat worden reisafstanden voor de SEH-verpleegkundige als de spreiding van de acute zorg veranderd? Hoe houdt je bekwaamheid en bevoegdheid van de gespecialiseerde en hoog opgeleide verpleegkundigen op pijl. Hoe behouden en boeien we gekwalificeerd personeel, hoe gaan we om met de mix aan diversiteit.

Over deze en andere onderwerpen blijven we graag kritisch meedenken met VWS.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)