Caroline Baan nieuwe directeur Kennisinstituut V&VN

  • 13 augustus 2024
  • Nieuwsbericht
  • V&VN Algemeen
Caroline Baan, Directeur KI, Webversie
Caroline Baan

Caroline Baan wordt de nieuwe directeur van het Kennisinstituut V&VN. Ze werkte lange tijd bij het RIVM in verschillende (leidinggevende) rollen en heeft als Chief Science Officer (CSO) bij het ministerie van VWS gewerkt. Ook is ze de afgelopen tien jaar bijzonder hoogleraar geweest met als thema ‘integrale gezondheidszorg’  bij Tilburg University.

Femke Teeling, directeur van V&VN: “We zijn erg blij met de komst van Caroline. Ze is een waardevolle toevoeging aan ons team. Met haar ruime ervaring op het gebied van kennisontwikkeling en -implementatie in de zorg is ze dé aangewezen persoon om het Kennisinstituut V&VN te leiden.”

Caroline Baan: “Met het nieuwe Kennisinstituut V&VN komt er één plek waar verpleegkundigen, verzorgenden en verpleegkundig specialisten kennis kunnen raadplegen. Dit helpt ze om hun werk zo goed mogelijk te blijven doen en versterkt de kwaliteit van zorg. Ik kijk er enorm naar uit om samen met de collega’s het instituut te gaan uitbouwen.”

Baan is de opvolger van Astrid Ventevogel (hoofd Kennisinstituut V&VN a.i.) en start op maandag 19 augustus.

Verzorgende En Verpleegkundige In Gang Met Telefoon

Kennisinstituut V&VN

Het Kennisinstituut V&VN is er voor verzorgenden, verpleegkundigen en verpleegkundig specialisten uit álle sectoren. Het Kennisinstituut V&VN ontwikkelt kennis en bundelt beschikbare kennis en gaat ervoor zorgen dat de laatste inzichten uit de wetenschap én praktijk snel, eenvoudig en toegankelijk online te raadplegen zijn.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)