Functieprofiel Verpleegkundige M&G, profiel infectieziektebestrijding een feit!

  • 4 september 2024
  • Nieuwsbericht
  • M&G Infectieziekten
Start Lancering Functieprofiel

Na een enerverend jaar mochten we 28 augustus eindelijk officieel het functieprofiel opleveren.

Het afgelopen jaar stond voor de vakgroep infectieziektebestrijding uit 2 dingen; het project functieprofiel opzetten en ons tweejaarlijks symposium organiseren op 16 mei 2024.
Doel was om een voorlopige opzet te presenteren op ons symposium wat zeker gelukt is.
Natuurlijk zijn er nog  puntjes op de i genoteerd en verwerkt tot het uiteindelijke profiel.

Half juni is hij opgeleverd door Nivel waarbij met name Kim de Groot en Sofie Noorland veel tijd en energie in het traject hebben gestopt waardoor er nu een mooi profiel staat.
Ook danken we GGD GHOR Nederland voor hun steun in deze, zij hebben zorg gedragen voor een goede start en hebben gedurende het traject steeds meegekeken. Als vakgroep hebben we dat als fijn ervaren.

28 augustus hebben wij ons functieprofiel aan de DPG van GGD Rotterdam Rijnmond mogen aanbieden. Yvonne van Duijnhoven is zeer enthousiast over het functieprofiel en is heel blij dat deze er nu (eindelijk) is in de huidige vorm, klaar voor de toekomst.
Zij zal het profiel ook mede onder de aandacht brengen van haar DPG-collega’s in het land.

Nu is het aan ons, verpleegkundigen in het land, om het profiel handen en voeten te geven. Te implementeren. En ja…, het is abstract, zo’n functieprofiel.
Dus we dachten een vervolg te starten door middel van ambassadeurs  vanuit elke GGD die in de eigen gelederen het functieprofiel inbrengen en tot leven weten te brengen. Om dat goed te kunnen doen is er een training ontwikkeld die de verpleegkundig ambassadeurs handvaten geeft. Ook zijn we ervan overtuigd dat het fijn is als je met elkaar kunt sparren en van elkaar kan leren. Hierdoor is ons advies om ook bovenregionaal in de eigen GGD-regio elkaar als ambassadeur op te zoeken en ervaringen uit te wisselen. 

Al met al, een jaar waarin we veel hebben bereikt!
Als vakgroep zijn we ontzettend trots op onze collega’s die dit functieprofiel mede mogelijk hebben gemaakt! Dank jullie wel voor alle input en effort die jullie uitgesproken hebben!

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)