Gebruik mondmaskers

  • 27 maart 2020
  • Nieuwsbericht
  • Coronavirus
  • V&VN Algemeen
Marc Bonten video over mondmaskers
Vrouw met FFP2-masker op

LET OP: VEILIGHEID VOOROP!

Update 26-01-2021: Onze veiligheid, en die van onze kwetsbare patiënten, moet altijd voorop staan. In alle sectoren van de zorg. Daarom is ons uitgangspunt: zorgverleners dragen een FFP2-mondmasker bij contact of werken met patiënten met COVID-19 of een verdenking daarvan. Hetzelfde geldt voor contact of werken met patiënten in hoog-risicosituaties. Daarnaast kan een FFP2-masker worden gedragen als de zorgprofessional een gevoel van onveiligheid ervaart bij het dragen van een andere type mondneusmasker dan FFP2. In alle overige situaties wordt een IIR-masker ingezet.

Over het gebruik van mondmaskers ontvangen we veel vragen op ons meldpunt. De verschillende adviezen zorgen voor onzekerheid over goede bescherming. Welk masker gebruik je wanneer? Wat zijn de uitzonderingen? En wat zijn de verschillen tussen de FFP1, FFP2 en de chirurgische maskers? Dit filmpje van Marc Bonten, arts-microbioloog van het UMCU, geeft antwoord op die vragen.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)